Домакин на събитието, организирано от „Джуниър ъчийвмънт“, е Математическата гимназия

Иновационен лагер, отворен за всички ученици от гимназиален етап в Пловдив, ще бъде осъществен чрез дигитална платформа за обучение по кръгова икономика на Европейския институт за иновации и технологии (EIT). Домакин на събитието, което ще се проведе на 19 ноември от 11 до 17 часа, е Математическата гимназия, а организатор е „Джуниър ъчийвмънт“. Участниците трябва да са на възраст между 14 и 18 години и да се регистрират предварително в платформата Girls Go Circular https://circularlearningspace.eu/login/index.php.

Учениците избират една от трите теми: Мода и кръгова икономика; Кръгова икономика за смартфони и електронни устройства; Преосмисляне на пластмасите. Всеки работи в реално време на индивидуално устройство – компютър, таблет или телефон.

Иновационният лагер стартира с въвеждащ модул „Кръгова икономика“, след което участниците започват работа по избрания от тях модул. Следва разделение на смесени отбори и работа по екипна задача за кратък бизнес план и пичдек презентация в рамките на две минути. Отборите ще представят идеите си пред жури, което ще отличи трите най-добри. Отличените отбори ще получат специални награди. За всеки участник е предвиден сертификат.

Всички ученици ще имат право да се включат и в национален конкурс по време на Световна седмица на предприемачеството през ноември.

Линк за регистрация: https://www.eventbrite.com/e/443986063267