Салонът на ЦДГ "Таня Савичева" се превърна в морско дъно  и под ръководството на старши учител Петя Николова децата разкриваха загадките на Малката русалка Ариел.
Салонът на ЦДГ “Таня Савичева” се превърна в морско дъно и под ръководството на старши учител Недялка Николова децата разкриваха загадките на Малката русалка Ариел.

 

Загадките на Малката русалка Ариел разкриваха днес децата от подготвителна група на ЦДГ “Таня Савичева”. За открития урок, на който присъстваха директори и учители от пловдивските детски градини, салонът на забавачката бе преобразен като морско дъно. Децаха ахнаха при вина на вълните от светлосин тюл, шарените рибки, рапани и водорасли.
Разделени по групи, бъдещите първолаци трябваше да открият кои от показаните на мултимедията изображения започват с А и в кои звукът се намира в средата и в края на думата. 6-годишните момчета и момичета се справиха безупречно, след което под ръководството на старши учител Недялка Николова започнаха да очертават с флумастер контурите на първата буква от азбуката.