Децата от подготвителна група на ОУ „Петър Берон“ заявиха пред родители и гости, че нямат търпение да тръгнат на училище на празник в зала „Съединение“ на Историческия музей

Кой живее в царството на буквите и числата и какво се случва там разкриха кандидат-първолаци на празника, с който отбелязаха успешното завършване на подготвителна група тази вечер в зала „Съединение“ на Историческия музей. Учителят им Милена Гатева неслучайно избрала Деня на детето, за да покани родители и гости да се уверят колко много са научили 5 и 6-годишните възпитаници на ОУ „Петър Берон“.

Облечени като истински обитатели на царството, те показаха знания за фигурите и числата, за гласните и съгласните, оцветени в червено и синьо, за сезоните и родния край, рецитираха Вазовото „Аз съм българче“, пяха “Де е България” и “Детство мое” и събраха аплодисментите на зрителите.

Вълнуваме се и се радваме, но сме малко тъжни, защото се разделяме, не скри Моливко – приятел и помощник на децата в пътешествието им из приказното царство.

„С всяка изминала година децата стават по-будни и любопитни, защото информацията ги залива отвсякъде, искат да знаят още и още. В заниманията по интереси разучаваме народни танци, имаме игри с Лего. Повечето от тях участват в общински и национални конкурси за рисунка, гостуваме на читалища и пенсионерски клубове, а сега ни предстои да се включим в събора в село Ягодово, където ще танцуваме“, каза Гатева.