DSC_0521

Кои са класическите музикални инструменти и какви са разликите между тях демонстрираха кандидат-първолаци на премиерното представление на мюзикъла „Концерт в гората”. Децата от подготвителните групи на ДГ „Таня Савичева” влязоха в ролята на артисти и пренесоха публиката в приказния свят на класическата музика. Досущ като на истинско представление, малките таланти бяха с оригинални костюми и маски, авторска изработка на преподавателя Венета Ташева. Както подобава, щурецът – майстор цигулар, бе облечен в тревисто зелен костюми, с карирани чорапи и шапка с пипалца.

„Образователната музикална приказка по забавен начин, изпъстрен с хумор и закачки, дава познания на децата за класическите инструменти. Докато слушат фрагменти чрез героите от мюзикъла, те запомнят бързо и лесно. И се научават да различават тембъра на инструментите”, обяснява авторът и постановчик на спектакъла Венета Ташева.

Колежките й Звезда Ненкова и Стойка Маринова се погрижили за декорите, за да е може участници и публика да се почувстват наистина като на представление.

DSC_0988

DSC04717