Седмокласниците от ОУ „Петър Берон” гостуваха в часовете по практика на „Ана Май” и влязоха в ролята на модели

Кандидат-гимназисти си тръгнаха с прически след посещението си в часовете по учебна практика на Професионална гимназия „Ана Май”. Седмокласниците от ОУ „Петър Берон”, за които днешният ден е неучебен, но присъствен, се оказаха гости в Деня на отворените врати по повод Седмицата на професиите. Те се озоваха в работилницата по фризьорство и дори влязоха в ролята на модели. Осмокласници и зрелостници от специалност „Фризьорство” демонстрираха майсторско изпълнение с четката и сешоара, а момичетата с дълги коси поискаха да им бъдат оформени в плитка.

Истинско вълнение предизвика посещението на кабинета по козметика, снабден със супер модерно оборудване. Гимназистите демонстрираха масажни техники на лице, а след това направиха майсторско изпълнение на маникюр и грим.

Седмокласниците не успяха да надникнат зад кулисите на специалност „Моден дизайн”, тъй като часовете се провеждат в отдалечени от централните сгради учебни работилници. Децата се интересуваха какви специални предмети се учат в училище, как става балообразуването и какво могат да работят, след като завършат „Ана Май”.