Децата и учителите ще бъдат преместени в детски заведения в район „Централен“, докато трае строителството

Обществено обсъждане по повод кандидатстването на район „Централен“ за европейско финансиране за строежа на нова сграда на ДГ „Каменица“ бе проведено вчера. Събитието, на което присъстваха десетки родители, се състоя в настоящата забавачка на ул. „Хан Аспарух“ №57.

Кметът на район „Централен“ Георги Стаменов презентира готовия проект  и обясни, че в новата постройка ще има място за шест групи, а не както в момента – четири.

Всяка от групите ще разполага с детска площадка със съоръжения за игра, отговарящи на  съвременните изисквания за безопасност, и самостоятелен кухненски блок.

Районният кмет успокои  родителите относно  преместването на децата им в други детски градини по време на строителството.

„И двете групи, които остават в сградата, ще бъдат настанени в ДГ „Чайка“ , ДГ „Малкият принц“ ДГ „Снежанка“ или ДГ „Перуника“. За да са спокойни децата и за да приемат по-лесно промяната, те ще отидат в новите забавачки заедно с учителките си и екипа на ДГ „Каменица“, посочи Георги Стаменов.

Той обеща, че ако проектът бъде одобрен за финансиране, ще се организира втора среща с родителите, на която да се дискутира в детайли казусът с пребазирането.