Децата от „Олга Скобелева” излагат творби на базара в Капана, кметът на „Централен” им дава дървена къщичка с отопление

DSC_0204_1024x683 (1)

Изграждане на външен асансьор е каузата, за която събира средства Комплексът за социални услуги „Олга Скобелева“. В рамките на базара „Коледа в Капана“, който тази година се провежда от 22 до 26 декември, децата от комплекса ще изложат изработени от тях картички и сувенири. В подкрепа на инициативата кметът на район „Централен” Георги Стаменов и организаторите на феста предоставят дървена къщичка с отопление, в която и през петте дни на изложението децата ще продават своите празнични творби.

„Комплексът има нужда от външен асансьор, който да обслужва нуждите на децата със затруднено придвижване. Набираме средствата през цялата година и ще сме много благодарни на всички, които ни подкрепят. Дори на 25 декември децата искат да бъдат на щанда и да продават“, разказа директорът Албена Банчева.

Администрацията на „Централен“ дава възможност на децата и училищата, които работиха за еко конкурса „По-малко отпадъци, повече красота“, също да дарят своите произведения на щанда на „Олга Скобелева“. Творбите са изложени в Природонаучния музей.