Второкласниците на Даниела Донева от ОУ "Пенчо Славейков"

1300 кандидатстват за участие в програмата, което е двойно повече в сравнение с миналата година

Второкласниците на Даниела Донева от ОУ “Пенчо Славейков”.

Кампанията за набиране на участници в програмата на „Заедно в час” продължава до 20 февруари, а кандидатстването става с формуляр на сайта на фондацията. Няма изискване кандидатите да имат педагогическа правоспособност и предишен преподавателски опит, необходима е завършена минимум бакалавърска степен до септември 2019 г.

Само за четири месеца в “Заедно в час” са получени над 1300 кандидатури за участие в програмата си за професионално и лидерско развитие, което е два пъти повече в сравнение със същия период миналата година. Програмата подготвя завършващи студенти и хора с опит от различни професионални сфери да станат учители в български училища за най-малко две години.

Одобрените кандидати ще започнат работа като учители от септември 2019 г. в 11 региона на страната – Велико Търново, Враца, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Разград, София град, София област и Стара Загора. Преди това те ще преминат интензивно обучение и подготовка за преподаване на ученици по специално разработената от “Заедно в час” програма. През януари тя стана една от обучителните програми на организацията, одобрени от МОН и включени в официалния регистър с обучения за повишаване на квалификацията на педагогическите специалисти, които носят кредити на успешно преминалите ги.

Програмата за професионално и лидерско развитие включва интензивни обучения, теоретична и практическа подготовка, стажове, работа по проекти. По време на двете години преподаване участниците получават месечен финансов стимул като допълнение към заплатата от училище.