Авторът и преводач гостува в ДГ „Буратино“ по повод приближаващия Ден на европейските автори

Как запомняш целите книжки наизуст, коя ти е любимата, наистина ли съществуват грузуланци. Това бяха част от въпросите, с които децата от ДГ „Буратино“ атакуваха поетесата Мария Донева. По повод наближаващия Ден на европейските автори – 25 март, те посрещнаха популярния български драматург, преводач и създател на книжни вълшебства за най-малките. Хлапетата се оставиха да ги поведе на пътешествие в света на фантазията, запознавайки ги с героите от най-новата книга в неин превод от английски език – „Таби Мактат“ на Джулия Доналдсън. Децата слушаха за приключенията на любимите им вече герои, за истинското приятелство, за любовта и грижата за другия. Мария Донева намери време да прегърне всеки малчуган и да отговори на неговия език – езика на детството, свободата и въображението.

За финал децата от ДГ „Буратино“ изненадаха гостенката с кратък етюд по нейни преводни стихове от книгата на Джудита Кампело „Пролетта и катеричката“. Малките актьори  от група „Пчелички“ излязоха на сцената и се въплътиха в ролите на ежко, катеричката, калинки и птички.

Издателство „Жанет 45“, организатор на фестивала „Пловдив чете“, което съдейства за забавната среща, подари на детското заведение няколко томчета библиотечния кът на детската градина.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.