7500 ученици от район „Централен” ще преминат през различни обучения в кампания на Центъра за кожно-венерически заболявания

hlamidia

Как да се пазят от сексуално предавани инфекции. Това разясни на ученици от Професионалната гимназия по дървообработване управителят на Центъра за кожно-венерически заболявания д-р Боян Костов. Лекцията е част от кампанията, която се провежда съвместно с район „Централен” за превенция на инфекциите, предавани по полов път. Д-р Костов запозна гимназистите със симптомите и профилактиката на кожно-венерическите заболявания.

„Поради нарастващия брой на инфекциите, които се предават по полов път, особено сред младежите, е необходимо да засилим информацията и насочим вниманието им към темата“, коментира д-р Костов и добави, че е от особено значение момчета и момичетата да се обърнат към специалист още при първите симптоми и съмнения за заразяване.

Над 7500 ученици от гимназиален етап във всички 22 общински и държавни училища на район „Централен” ще преминат през различните обучителни форми до края на календарната година.