Серия от образователни събития, посветени на създаването на по-добри градски пространства, стартираха в район „Тракия“

Защо има смисъл отпадъците да се изхвърлят разделно и какъв е процесът на събиране и рециклиране на суровините. Това научиха деца и родители на събитието “Пловдив – по-чист и по-безопасен град, който изграждаме заедно”, което се състоя в район „Тракия“.

С инициативата на сдружение „БГ Бъди активен“ бе даден старт на серия от събития с образователни игри и забавления за деца и родители, посветени на създаване на навици и отношение  у подрастващите, за да живеят в по-добри, чисти и красиви градове, с по-малко трафик и инциденти. Инициативата е част от дейностите на програмата за намаляване на замърсяването на градската среда. Чрез забавни образователни игри децата научиха къде и как да изхвърлят различните видове опаковки.

По време на събитието малките участници в забавните състезания припомниха правилата за правилно движението по пътищата с активното участие на служител от КАТ.

По време на събитието бяха поставени кошовете за разделно събиране в парка и бяха инсталирани креативни градски мебели “бонбони” с елементи от рециклирана пластмаса.

Следващото събитие от инициативата е в район „Южен“, срещу парк „Белите брези“, на 6 август, а на 25 септември, като част от програмата на Европейски ден на спорта в училище, се проведе и събитие в район „Северен“.