Авторът на “Ние, мушмороците” и “Зодия хлапак” чете най-новите си стихове пред децата от СУ “Черноризец Храбър”

dscf9865

За какво ви се караха най-много, спомняте ли си някоя щуротия, която сте правил като дете, и кои са любимите ви книги. С такива въпроси атакуваха автора на “Ние, мушмороците” Виктор Самуилов второкласници. Любимецът на децата, който виртуозно показва как малчуганите разконспирират шмекеруването на възрастните и успяват шеговито да ги победят, гостува на малчуганите от СУ “Черноризец Храбър”. В навечерието на Деня на будителите издателите на Самуилов от “Жанет 45” организираха среща на автора с децата, които го изненадаха, рецитирайки му любимите си стихове от “Зодия хлапак” и “През девет локви в десета”.

За награда поетът и сценарист им чете от най-новата си книга “Не е честно”. В края на книгата има оставено място, в което децата могат да опишат сами какво според тях не е честно. “Знам, че може да изброите много неща, но посочете само едно и го разкажете на празното място. А след това може и да ми го изпратите”, посъветва ги Самуилов.

На въпрос за любим автор и книга, стана ясно, че заглавието, което с удоволствие препрочита, е “Малкият принц”. “Защото на всяка възраст тя е поновому интересна и човек открива нови и нови пластове”, обясни гостът и добави, че се е учил да пише от Валери Петров и Константин Павлов.

dscf9872