Електромобил, букет в обувка, психопрофил срещу 50 лева и тюркоазени лещи за бала предлагат виртуални фирми

Първата олимпиада по роботика стартира на панаира на тренировъчните предприятия

Букет в обувка е истинският пазарен хит в цветарския бранш.
Букет в обувка е истинският пазарен хит в цветарския бранш.

 

 

Електромобил, който се зарежда с контактна батерия, само срещу 26 000 лева предлагаха днес ученици на панаира. “Това е перфектната градска кола, батерията издържа до 100 километра, а стъкленият покрив с UV защита и МP3 системата с блутут са допълнителни екстри”, убеждаваха клиентите бъдещите предприемачи.

“Изберете въздушна реклама, за да кажете “Обичам те!” на любимия човек, примамваха пък ученици от Монтана, които отвориха летателен център в рамките на Межнудародния панаир на тренировъчните фирми. Учениците от стопанската гимназия предлагаха скок с парашут от 3000 метра срещу 300 лева, полет с балон и даже фотозаснемане на вдигащите адреналина преживявания само за 20 лева.

104 виртуални фирми на ученици от България, Румъния и Черна гора участват в тазгодишния форум на тренировъчните предприятия. Бъдещите предприемачи от Националната търговска гимназия в столицата продаваха на щанда си цветни лещи с цветови диапазон от лилаво, през тюркоазено, до червено. Те били хит сред дамите за предстоящите балове. Съучениците им от фирма за дистрибуция на пастет убеждаваха посетителите да си купят от продуктите им, тъй като 10% от всеки продаден артикул отива за превенция на изоставянето на бебета. Със събраните средства ще бъдат купени храни, памперси и дрешки в помощ на млади самотни майки.

Реплики на шедьоври на Моне, Ван Гот и Пикасо вървяха между 1500 и 5000 лева в “Арт нюз галерия” на Търговската гимназия под тепетата. Агенция за запознанства предложи психопрофил срещу 50 лева, както и участие в тематични партита с обещание за намиране на подходящата половинка. Учениците от Професионалната гимназия по автотранспорт оферираха екоавтомобили. Истинският пазарен хит в цветарският бранш е букетът в обувка. Момичетата от столична виртуална фирма предлагаха също цветни композиции в колба и върху кора от дърво.

Първата в България Национална ученическа олимпиада по роботика се проведе на „ТФ фест 2015“.  Роботи, които сами намират изхода от лабиринт демонстрираха участниците в уникалната надпревара.  Най-малките бяха в първи клас и подреждаха кубчето „Рубик“. “Целта е да се провокира у децата интерес към новите технологии  и стремеж към знания в една авангардна област”, коментира инж. Александър Чобанов, ръководител на Националното училище по роботика.