Легендата на спортната гимнастика дава началото на  Ден на спорта в училище

 

Шестият Ден на спорта в училище ще бъде открит на 25 септември в СУ “Софроний Врачански”. Клубът по таекуондо “Тракия” ще направи атрактивна демонстрация, а легендата на спортната ни гимнастика  Йордан Йовчев ще даде старт на спортния празник с обща физзарядка за всички ученици от училището.

Събитието ще бъде официалното откриващо за България. Домакин ще бъде кметът на Район „Тракия“ Костадин Димитров, който за пореден път подкрепя инициативата. Няколкостотин училища от цялата страна ще участват в общоевропейската инициатива за насърчаване на спорта, физическата активност и здравословния начин на живот сред учениците. Учебните заведения с най-разнообразна програма могат да кандидатстват за отличие „Най-активно училище“.

Учебните заведения, които желаят да се присъединят към тазгодишната инициатива, все още могат да се регистрират в сайта на сдружение БГ Бъди активен, координатор на програмата за България. Всяко от тях само ще избира и организира конкретните занимания и спортовете, които ще бъдат представени.

Европейският ден на спорта в училище се провежда за шести път, като през миналата година в него да участваха над 9 000 учебни заведения от 44 държави.