Йордан Йовчев направи физзарядка с учениците от СУ „Софроний Врачански”, емблематичният вратар на „Ботев” (Пд) от 90-те години Лилчо Арсов влезе в ролята на треньор

Над 100 ученици от първи до пети клас на СУ „Софроний Врачански” се включиха в забавни спортни игри и участваха в различни активности като йога, детски функционални тренировки и футбол по повод Европейски ден на спорта в училище. Клуб по таекуондо “Тракия” направи демонстрация на бойни техники, а легендата на спортната ни гимнастика  Йордан Йовчев даде старт на спортния празник с обща физзарядка за всички ученици от училището.

Домакин на откриващото събитие бе кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров, който за пореден път подкрепи инициативата. В програмата за спортния празник беше предвиден футболен мач между децата, воден от  треньорите на ФК “Пловдив” и емблематичния вратар на Ботев (Пд) от 90-те години Лилчо Арсов.

Празникът продължи със спортни и образователни игри. Децата имаха възможност да преминат по сензорна пътека, направена от рециклирани материали – капачки, тапи от вино, камъчета, лего части, точилка. Така те научиха, че нещата, които в ежедневието си изхвърляме, могат да бъдат използвани и като полезни за здравето уреди.

Водеща на събитието бе пловдивската изпълнителка Едит, която участва във физзарядката на Данчо Йовчев.

Близо 20 други училища от Пловдив организираха различни инициативи, посветени на насърчаването на спорта.