ПУ отлага Деня на отворените врати в Юридическия факултет, всички вузове стопираха масовите събития

И университетите прекратиха временно учебните занятия във връзка с усложнената ситуация около грипната епидемия и коронавируса.

Със заповед на ректора на Пловдивския университет проф. д-р Румен Младенов, студентите са в грипна ваканция от 9 до 15 март включително. Пропуснатите занятия ще бъдат проведени съобразно промяна в учебното разписание на всеки факултет и филиал.

Преустановяват се и всички масови мероприятия на територията на ПУ в този период. Планираният за 10 март  Ден на отворените врати в Юридическия факултет ще се проведе на друга дата, която ще бъде съобщена допълнително. Отлага се и промоцията на Химическия факултет на 14 март.

От днес до 13 март са неучебни дни в Медицинския университет. Заповедта на ректора проф. Марияна Мурджева не се отнася за администрацията. Отлагат се за неопределено време командировки и пътувания на преподаватели, учени и студенти по програми за мобилност до Италия, Китай и други държави с висок риск от разпространение и усложнения на коронавирус.

За същия период се преустановяват лекциите и в Аграрния университет.

Със заповед на ректора на АМТИИ проф. Тони Шекерджиева-Новак дните до 11 март  се обявяват за неучебни. Администрацията ще работи. Отлагат се пътуванията по програми за мобилност до Италия, Китай и други държави, в които има разпространени случаи на коронавирус.

Студентите от УХТ също са в едноседмична грипна ваканция от днес до 15 март. Ръководството на УХТ препоръча на Студентския съвет да отложи „Пролетните игри“, планирани за периода 9-23 март.