ОУ „Хр. Смирненски” в Строево отправи предизвикателство към учениците си да покажат как прекарват дните в изолация

Кампания под мотото „И това ще мине” стартира за учениците си ОУ „Христо Смирненски” в Строево. Призивът към тях е да бъдат позитивни и да приемат предизвикателството да покажат как прекарват дните си в изолация, след като приключат часовете в електронна среда. Видеоклиповете, снимките и рисунките ще бъдат качени на фейсбук страницата на училището.

„В дни, в които всички имаме нужда от усмивки и малко добро настроение, търсим начин да провокираме децата и взаимно да си вдъхнем вяра и надежда, че кризата ще отмине възможно най-скоро”, обяснява директорът на училището Пламена Желязкова.

5-класничката Даниела Дингилева е изпратила рисунка, посветена на българските лекари, които се борят с коронавируса на първа линия. Впечатлена от техния професионализъм, въпреки огромните рискове, тя ги определя като герои, благодари и уверява: „Ние сме вашата подкрепа”. Да рисува е голямата страст на Дани, която е наследила таланта от своя баща.

Първокласничката Десислава Костова също вярва, че скоро светът ще бъде отново същият, затова е избрала да нарисува дъга. Училището призовало своите възпитаници да подкрепят кампанията на италианските деца и да изобразят дъга, като сложат творенията на прозорците на домовете си.

Пано от природни и подръчни материали е изпратила Мария Кокова, която също е в 1 клас. Копчета, цветна хартия, канап и мартеници помагат на Мими да претвори пролетта.

Стефани Кокова е щастливка, понеже живее в къща с широк двор и има възможност да прекарва свободното време в него. Второкласничката използва металната стълба в двора, превръщайки я в катерушка, за да прави упражнения.