Ротариански бал събра 6000 лева  за  петото издание на ученическото състезание

Ръкавиците на Кобрата  бяха разходени покрай масите на гостите преди старта на наддаването
Ръкавиците на Кобрата бяха разходени покрай масите на гостите преди старта на наддаването

 

Близо 6000 лева събраха трите пловдивски Ротари клуба на традиционния си коледен бал снощи, чиято кауза е добилото вече национални измерения състезание „Народните будители и аз”. За поредна година ротарианците се обединяват около идеята да събират средства за реализация на ученическата надпревара, която вече се провежда не само в Пловдив, но и в Пазарджик, Карлово, София. Градският елит се събра на тържествената вечеря в Новотела снощи, която уважиха политици и градски управници, хора на изкуството, бизнесмени, президенти на клубове.

Един от най-атрактивните предмети, които се разиграха на търга, бяха ръкавици на най-добрия български боксьор Кубрат Пулев. Кобрата дал безвъзмездно ръкавиците, с които нокаутирал десетки противници, за каузата за будителите. След ожесточено разиграване те се оказаха притежание на бизнесдамата Елена Критиано. 700 лева брои за специална селекция вина, подарявани на папа Йоан Павел II, Вселенския и на Арменския патриарх  дистрикт управителят на „Лайънс” Марин Филин.

Стартът на петото издание на проекта „Народните будители и аз”, което е под патронажа на вицепрезидента Маргарита Попова, бе даден на 31 октомври.  Ученици от 5 до 11 клас за пети пореден път ще влязат в надпревара кой знае най-много за българските възрожденци и велики българи. Най-напред на училищно ниво те ще премерят сили, като научат не само за своя патрон, но и за този на паралелката съперник. Училищните победители ще се съревноват на районно, а след това на градско и на областно ниво. На финала знанията им ще оценява жури от историци и академици, а победителите печелят екскурзия до знаково историческо място. Целта е да се подхрани националното самочувствие на младите хора.

Президентите на трите Ротари клуба посрещнаха председателя на Общинския съвет
Президентите на трите Ротари клуба посрещнаха председателя на Общинския съвет