18 педагози влязоха днес на открит урок по английски език и разгледаха новия STEM център на гимназията

Испански учители се включиха в онлайн анкета на ученици от Професионалната гимназия по електроника и електротехника за и против роботите. Допитването се състоя по време на открит STEM урок по английски език. Днес училището посрещна 18 преподаватели от Испания, които реализират мобилност по програма „Еразъм +“.

Гостите наблюдаваха урок с 8-класници на тема ,,Роботите в съвременния свят“. Учениците обсъждаха тяхното приложение в медицината, автомобилите и производството като цяло. Те представиха и изследване за приложението на роботите в България и по света в различни сфери на живота, реализирано по предварително поставено задание. Екипите представяха проучванията си на английски език, а в края беше инициирана анкета, в която учениците и гост учителите трябваше да дадат мнение за или против роботите.

В новия STEM център пък гостуващите преподаватели наблюдаваха демонстрация на реални устройства, изработени и програмирани от гимназистите на базата на изучаваните микроконтролери. Те бяха впечатлени от високотехнологичните устройства, с които работят учениците, от залите и лабораториите, както и от огромната партньорска мрежа и бизнес контакти на ПГЕЕ.

След като пловдивските домакини им разясниха спецификите на професионалното образование у нас, учителите от Испания се запознаха и със STEM предмета, който се изучава в 8, 9 и 10 клас на гимназията, която е иновативно училище. Какъв процент ученици продължават обучението си, след като завършат, какви са проектите, реализирани по програма „Еразъм +“ и осъществените мобилности на ученици и учители дискутираха още домакини и гости.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.