14488/files/image/strelba-s-luk.jpg

Експозицията, която възкресява миналото с картини, скулптури и репродукции на съкровища, гостува в Пловдив от 24 до 28 март

Демонстрации, интерактивни занимания и лекции за запознаване с обичаите, бита и миналото на народа ни очакват посетителите на изложбата „Историческо величие“. Пловдив е спирка от националното турне на експозицията, която ще бъде разположена в хотел „SPS“ от 24 до 28 март. Тя включва 50 картини, скулптури и репродукции на автентични съкровища.

Идеята на съпътстващата програма към изложбата е да популяризира прабългарската и тракийската история сред децата и младежите, затова са включени не само интересни експонати, но са предвидени и редица атракциони. Обиколката на изложбата е с екскурзовод и предвижда обучение по стрелба с рък. На финала посетителите ще видят и спектакъл, свързан с различните периоди в живота на война, ще се запознаят с войнските титли, организацията и йерархия при древните българи.

Изложбата ще бъде отворена за посещения от вторник до петък от 17 до 20 часа и в събота от 10 до 17 часа. Часовете от 10 до 16 часа са предвидени за организирани групи от училища, детски градини. За посещенията е необходимо предварително записване.

Входът за деца до 7 години е безплатен. Учениците между 7 и 18 години плащат 5 лева, а билетът за възрастни е 10 лева.