В училището вече е разчертана втора площадка по безопасност на движението

Кризисни ситуации на пътя разиграха инспектори от Второ районно управление на полицията с ученици от ОУ „Петър Берон“ в рамките на кампанията „Остани жив! Пази живота!“. Върху преносима площадка за пътна безопасност с мобилни пътни знаци служителите на реда запознаха децата с правата и задълженията на участниците в движението, обясниха ролите им като пешеходци, велосипедисти и пътници в моторни превозни средства.

Учениците имаха възможност да пробват специални очила, които пресъздават състоянието на човек, употребил алкохол или упойващи вещества. След което обещаха да бъдат още по-внимателни, когато пресичат улицата, и заявиха категорично, че редовно ще напомнят  напомнят на родителите си да слагат предпазен колан, когато влязат в автомобила.

В дейностите, свързани с  Дните на безопасността на пътя, което се реализират между 16 и 22 септември, се включиха всички учители и ученици. ОУ „Петър Берон“ има спечелен и реализирана проект от националната програма на МОН за изграждане на площадки за обучение по безопасност на движението. Разчертана е и втора площадка по БДП със средства от програмата, която допълва изградената със собствени средства преди 4 години площадка за пътна безопасност.