В училището вече е разчертана втора площадка по безопасност на движението

Кризисни ситуации на пътя разиграха инспектори от Второ районно управление на полицията с ученици от ОУ „Петър Берон“ в рамките на кампанията „Остани жив! Пази живота!“. Върху преносима площадка за пътна безопасност с мобилни пътни знаци служителите на реда запознаха децата с правата и задълженията на участниците в движението, обясниха ролите им като пешеходци, велосипедисти и пътници в моторни превозни средства.

Учениците имаха възможност да пробват специални очила, които пресъздават състоянието на човек, употребил алкохол или упойващи вещества. След което обещаха да бъдат още по-внимателни, когато пресичат улицата, и заявиха категорично, че редовно ще напомнят  напомнят на родителите си да слагат предпазен колан, когато влязат в автомобила.

В дейностите, свързани с  Дните на безопасността на пътя, което се реализират между 16 и 22 септември, се включиха всички учители и ученици. ОУ „Петър Берон“ има спечелен и реализирана проект от националната програма на МОН за изграждане на площадки за обучение по безопасност на движението. Разчертана е и втора площадка по БДП със средства от програмата, която допълва изградената със собствени средства преди 4 години площадка за пътна безопасност.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.