Директорът Ирена Душкова благодари на учителите за ежедневния героизъм. Соли Христов, който е бил начело на училището 30 години, каза: „Легендата за Паисий се пише от всички нас“

Вечният БГ хит „Богатство“, огласи днес двора на СУ „Св. Паисий Хилендарски“, но не в изпълнение на „Тангра“, а на „Илюжън бенд“. На талантливите млади музиканти пригласяха всички учители, след като изпълнителите обявиха от сцената, че това е специален поздрав за тях. „Дали след време тука под звездите прозорецът ще има светлина“, припяваха не само преподавателите от по-зрялото поколение, а и най-младите им колеги. Училищната формация, в която влиза и преподавателят по музика Иван Даярски, обра овациите и с песента „Заедно“ на Любо Киров, Орлин Павлов и Графа. Атрактивното им представяне бе кулминацията на днешния патронен празник на училището.

В навечерието на Деня на народните будители СУ „Св. Паисий Хилендарски“ чества своя патрон. Сред гостите бяха Пламен Панов – заместник-кмет по култура, археология и туризъм на община Пловдив и възпитаник на училището, и Петранка Калоферова – регионален председател на Синдиката на българските учители.

Тържеството започна с поднасяне на цветя пред барелефа на Паисий, посрещане на знамето и училищния химн в изпълнение на хор „Пеещи ноти“.

„Носете с гордост името на нашия патрон, сложил началото на Българското възраждане, бъдете достойни негови последователи“, обърна се към учениците директорът д-р Ирена Душкова. А на учителите благодари за ежедневния героизъм и покани на сцената за приветствие легендарния директор на училището Соли Христов, който го е ръководил повече от три десетилетия.

„Легендата за Паисий се пише от всички нас. Всеки випуск има своята страница и днес с основание можем да се гордеем, че сме продължители на делото му, защото обичаме нашия народ и език, както се пее и в училищния химн. Питате се кои са днешните будители – това са учителите, които ще ви помогнат да постигнете мечтите си“, каза във емоционалното си слово Соли Христов.

Децата от начален етап рецитираха стихове за будителите, а преподавателят Анелия Иванчева изпълни родопски народни песни. Наградени бяха и победителите в ученическия конкурс „С пламъка на Паисий“.