Желаещите да учат в СУ „Васил Левски“ от следващата учебна година ще могат да избират между 16 спортни дисциплини

Днес изтича крайният срок за подаване на документи за прием в Спортно училище „Васил Левски“ в пети, шести, седми и осми клас, а от понеделник, по график, започват изпитите. В заявлението за допускане до изпит, което трябва да е подписано от родителя, се изисква да бъде посочен редът на желанията, т.е. съответните видове спорт. За кандидатстващите за прием в 8 клас е необходимо заявление за избор на професия за придобиване на професионална квалификация. Изисква се копие на ученическа книжка за съответната учебна година или документ, удостоверяващ, че детето е ученик в даден клас. Към списъка на нужните документи са и медицинското свидетелство от личния лекар, както и застрахователна полица „Злополука“ за дните на провеждане на изпита.

Изпитите по различните видове спорт ще се проведат от 24 до 30 юни, а срокът за записване на приетите ученици ще е до 5 юли. Кандидатите ще могат да избират между 16 спортни дисциплини.

„Всички изпити се провеждат в два последователни дни и започват с медицински прегледи със съдействието на специалисти от Медицински център да рехабилитация и спортна медицина, тестове за устойчивост и концентрация на вниманието, спортно-технически умения по вида спорт, а през втория ден са предвидени тестове за оценка нивото на развитие на двигателните качества“, поясни директорът Ружка Генова.

На 24 юни са предвидени изпити по спортовете баскетбол, вдигане на тежести, лека атлетика, плуване и футбол. На 25 юни се явяват кандидати по тенис, кану-каяк и художествена гимнастика. На 26 юни ще започнат спортовете борба – класически и свободен стил, джудо и спортна гимнастика. На 27 и 28 юни ще се покажат способностите на кандидатите по волейбол, бокс, гребане и спортна стрелба.

Училището има договори с 27 спортни клуба на територията на Пловдив.

https://suvlevski.com/?fbclid=IwAR180BO4DMiECwox9MXKS5P-Va4Li6SMzHLd89jkaC6agznGpfAOr5aQTvY#

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.