SONY DSC

Кандидатстудентският тест по математика на 29 юни ще се проведе на място, няма отлив на фирми за летните стажове, каза директорът на пловдивския филиал проф. д-р Въльо Николов

Изпитите за летния семестър на студентите от пловдивския филиал на Техническия университет, които стартират на 8 юни, ще бъдат в присъствена и отдалечена форма, каза директорът проф. д-р Въльо Николов. След последната изпитна сесията на четвъртокурсниците и годишната поправителна сесия ще се подготвят и проведат присъствено защитите на дипломни работи и държавните изпити.

Паралелно с тях ще се провежда кандидатстването, класирането и записването за следващата учебна година Плановете са кандидатстудентският изпит по математика на 29 юни е да се проведе на място.

Очакванията са традиционните летни практики и стажове да се проведат по план. Въпреки кризата, на този етап няма отлив на фирми, които да не желаят да приемат студенти. Ще се проведат и стажовете по националната програма  „Студентски практики“, чиято втора фаза вече стартира. Програмата позволява фирмите да заявят колко студенти и от какви специалности биха могли да приемат на лятна практика.