Училището вече има и химн, който прозвуча на днешния празник

С жълти хризантеми и червени рози изписаха юбилейната годишнина на Професионалната гимназия по архитектура, строителство и геодезия “Арх. Камен Петков” учениците от специалност „Парково строителство. Училищният двор се превърна в работилница на открито не само за младите цветари и озеленители, които сътвориха скулптури от цветя, но и за бъдещите архитекти, конструктори, геодезисти и инженери, които майсториха умна къща, базирана на иновативните концепции за пестене на разходи за еленергия, както и робот от водопроводни тръби.

Гостите на празника по повод 60-я юбилей можеха да наблюдават отблизо творческия процес. По традиция, навръх Димитровден, гимназията отбеляза своя патронен празник и чества юбилея си.

“Това е училище с минало, богато на спомени, училище с настояще, изпълнено с много предизвикателства, и училище с бъдеще, защото бъдещето расте в него. Да си учител и ученик в тази гимназия е чест и признание“, каза в обръщението си директорът инж. Атанаска Вълканова. Емоционален поздрав към ученици, учители и гости отправи и дългогодишният директор инж. Марияна Спасова.

Училището вече си има и химн, който прозвуча за първи път на днешния празник. За градуса на настроението се грижиха музикалните и танцови дарования от училището. В спортните предизвикателства се включи ултрамаратонецън Красимир Ангелов.