115 ученици се включиха в конкурсите за рисунка, разказ, есе и стихотворение, награждават ги на 2 май в Дома на културата

DSCF8197

С откриване на изложба, литературно четене и концерт ще бъдат отбелязани 141 години от Априлската епопея в Пловдив. Организатори на честването са общински комитет “Васил Левски”, проект “Народните будители и аз” и Община Пловдив. Събитията са насрочени за 2 май в Дома на културата.

50 рисунки на ученици от Пловдивска област и Пазарджик са включени в изложбата, която ще се открие от 14 часа. Творбите на тема “Васил Левски и Априлското въстание” са експонирани във фоайето на дома. Участие в конкурса са взели ученици от 1. до 11. клас, уточни доц. Кирчо Атанасов – председател на комитет “Васил Левски”.

От 16 до 18 часа в голямата конферентна зала на дома ще се проведе литературно четене на творби, написани от ученици. Разкази, есета, стихотворения на тема “Левски и моето време” ще прозвучат в изпълнение на децата. Всички 115 участници ще получат грамоти, а за победителите ще има историческа  и преводна художествена литература.

Тържественото общоградско събрание е с начален час 18.30. Слово ще произнесе историкът от Пловдивския университет доц. Тодор Радев, след което е предвиден празничен концерт с участието на таланти от Центъра за личностно развитие и СУ “Любен Каравелов”.

 

Класиране “Левски и моето време”

Разказ

  1. “Разказ на една череша” – Йоанна Канева, ОУ “Яне Сандански”
  2. “Патилата на Апостола” – Виктория Тодорова, ОУ “Иван Батаклиев”, Пазарджик
  3. “Среща с Апостола” – Таня Стойнова, ОУ “Иван Батаклиев”, Пазарджик

Есе

 

  1. “Райна Княгиня” – Симона Царска, ОУ “Иван Батаклиев”, Пазарджик
  2. “Левски и моето време” – Маринела Гетова, ПГ по хранителни технологии
  3. “Левски и моето време” – Кирил Милушев, ОУ “В. Левски”, с.Караджово

Стихотворение

  1. “Левски и моето време” – Божидара Антонова, СУ “Паисий Хилендарски”
  2. “Левски и моето време” – Гергана Гешева, ОУ “Душо Хаджидеков”
  3. “Април 1878” – Теодора Ралова, ОУ “В. Левски”, с.Караджово