Предвижда се да бъде санирано и ОУ „Тодор Каблешков“

Изграждане на нова ясла в „Западен“ е един от основните приоритети на кандидата за кмет на района Димитър Колев. Предвижда се бъдещото детско заведение да се намира в района на Братската могила.

„Възнамеряваме да построим още една ясла в района. За целта имаме готов парцел зад мол „Пловдив“, който е заделен за образование“, заяви кандидатът за трети мандат Димитър Колев. Той припомни, че един от най-големите му успехи, откакто е начело на района, е изграждането на новата сграда на детска градина „Мир“. Тя бе построена само за година, посещава се от 200 деца, разделени в 8 групи, като всички те се обучават по метода на Монтесори.

„Интересът към това детско заведение е огромен, тук идват деца и от други райони на града“, допълва Колев. Той припомни, че през последните години именно „Западен“ се превърна в център на обучението по системата на Мария Монтесори, визирайки първото общинско училище – „Св. св. Кирил и Методий“, и първата ясла – „100 усмивки“.

През следващия мандат се предвижда и цялостно саниране на основно училище „Тодор Каблешков“. Преди години от местната администрация отпуснаха 50 000 лева, с които бе направен пълен ремонт на учебното заведение.

„Работим в тясно сътрудничество със всички директори на ясли, детски градини и училища в района. Категорично мога да заявя, че тук има прекрасни специалисти и образованието е на изключително високо ниво“, заяви кандидатът за кмет на „Западен“ Димитър Колев.