Футболно игрище и трибуни за 150 човека предвижда инвеститорът Лилчо Арсов – емблематичен треньор на ФК “Ботев”

Започна изграждането на нова спортна база в СУ „Свети Седмочисленици”. Инвестицията ще бъде направена от Сдружение „Футболен клуб Пловдив 2015”, което Общинският съвет определи като спечелил публично оповестения конкурс за отдаване под наем на част от терена за спорт.

Днес кметът на район „Тракия” Костадин Димитров и инвеститорът в лицето на емблематичния вратар на ФК „Ботев” Лилчо Арсов направиха инспекция на обекта. Стана ясно, че предстои да бъде изградено голямо футболно игрище, трибуни за 150 човека, съблекални, осветление. Обектът ще се използва безплатно от учениците от 8 до 15 часа.

Директорът на учебното заведение Денка Генчева благодари на инвеститорите, че учениците ще имат възможност да тренират на съвременна база.

Костадин Димитров заяви, че в близост ще се предвиди нов паркинг за улеснение на посетителите. Той припомни, че правителството отпусна по един милион лева за строителството на физкултурни зали в две училища в „Тракия” – СУ „Св. Седмочисленици” и СУ „ Св. Софроний Врачански”, като в момента са в ход процедурите.