Писателят и сценарист представи новата си книга пред 300 деца от ОУ „Драган Манчов“ и призна, че неговият домашен любимец го е дарил със свръхдарбата да разбира езика на животните

Над 300 деца от ОУ „Драган Манчов“ посрещнаха с радостни възгласи известния български писател, сценарист, актьор, драматург и телевизионен водещ Иво Сиромахов във физкултурния салон днес следобед. Той се отзова на поканата на ръководството на училището, за да представи пред учениците някои от детските си книги.

„Обичате ли домашни любимци?, попита Сиромахов децата. След което призна, че именно неговият домашен любимец го е дарил със свръхдарба да разбира езика на животните и това го накарало да започне да пиша приказки.

По настояване на препълнения салон той прочете откъс от най-новата си книга „Тони и Гари обикалят света“. Двамата смели приятели се впускат в шеметно и забавно пътешествие, по време на която цилиндърът ги отвежда в различни епохи, където ги очакват срещи с прочути личности от световната история и митология. На помощ им се притичат Сократ, Цезар, Клеопатра, Галилей, Леонардо да Винчи, Шекспир, Нютон.

Учениците подариха свои рисунки на популярния гост, а Сиромахов не отказа автограф и снимка на никого. Три от книгите му – също с автограф, ще красят новия библиотечен кът на училището.

Иво Сиромахов е автор на 30 книги, 5 от които – детски: „Малки приказки“, „12 принцеси“, „Приказки от планината“, „Приказно пътешествие“, „Тони и Гари обикалят света“.

„Подобни срещи с децата са много важни за мен, дано да успеем да възпитаме у тях любов към четенето и приказките“, сподели той с учителите.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.