Директорът на Математическата гимназия заема мястото досегашния председател Георги Енчев. Катерина Василева остава начело на градската организация

6bbde2d8a5c37fb280a6071c6208b683

Ивайло Старибратов е новият председател на областната организация на Съюза на работодателите в средното образование, стана ясно след проведеното общо събрание. Директорът на Математическата гимназия заема мястото на досегашния председател Георги Енчев, който миналата година излезе в пенсия. До момента мястото беше вакантно до вчерашния избор на Старибратов, който е и председател на ИКТ Клъстер Пловдив. Георги Енчев лично сдаде поста на наследника си с пожелание за успешна комуникация и диалогичност с институциите в системата на образованието.

Директорът на ОУ “Антим I” Катерина Василева запазва поста си като председател на градската организация. Дългогодишният директор на СОУ “П. Хилендарски”, който оглавяваше преди нея местната структура и бе гост на събранието, заяви, че за да бъде здрава и силна една армия, трябва да се пазят полковниците. А за българското образование това били директорите.

“Надявам се на добър диалог с всички кметове на общините от областта, както и с Регионалния инспекторат по образованието. Вярвам, че всички ще гледаме в една посока за по-добрата информираност и развитие на системата”, каза Старибратов.