Световната шампионка на скок дължина за девойки Пламена Миткова се класира под номер едно в анкетата на списание „Атлетика“ за 2022 г.

Дългогодишният директор на гимназията инж. Марияна Спасова връчи почетния плакет на Пламена през август т.г.

Зрелостничка от ПГ по архитектура, строителство и геодезия Пламена Миткова бе избрана за Атлет на България за 2022 г. Световната шампионка на скок дължина за девойки Пламена Миткова се класира под номер едно в анкетата на списание „Атлетика“. Към вота на спортните журналисти и редакции, отразяващи атлетиката в България, бе добавен и един от феновете на списанието, който също бе за Миткова. Победителката навърши 18 години на 18 септември 2022 г., след като вече бе направила исторически сезон с връх световната титла за девойки на скок дължина в Кали, Колубмия. Тя постигна личен рекорд от 6.66 метра на финала на световното, който й донесе златото.

Миткова, която е една от големите надежди на българската лека атлетика, е 12-класничка в специалност „Геодезия“. Тя е носител и на почетния плакет за издигане авторитета на гимназията, в която учи, учреден специално сред невероятните й постижения.

През миналата година Пламена стана двукратна балканска шампионка за девойки под 18 години, спечели сребърен медал в скока на дължина на балканския шампионат в зала под 20 години и бронз в същата дисциплина на открито.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.