Съвместният концерт, който се посвещава на патрона на НУМТИ – Добрин Петков, ще бъде в Дома на културата

Зрелостници от Националното училище за музикално и танцово изкуство подготвят съвместен концерт с оркестъра на Опера Пловдив. Те ще влязат в ролята на солисти на събитието, посветено на патрона на училището – Добрин Петков.

Младите таланти ще се качат на сцената на Дома на културата “Борис Христов” на 19. февруари. Концерт-майстор ще е Виеслав Новак, диригент – Константин Добройков.

Публиката ще чуе изпълненията на 12-класниците Миро Колдамов, Гергана Йотинова, Пресиян Петров, Георги Грозев, Маргарита Бозукова, Мартина Жекова, Борислава Куклева.

В програмата са включени творби на Чайковски, Щамиц, Брух, Гедике, Кирил Молчанов, Шарл Азнавур и Ярослав Коларж.

Концертите на Пловдивския симфоничен оркестър и Пловдивската филхармония (днес оркестър на Опера Пловдив) със солисти от Музикалното училище са създадени по идея на маестро Добрин Петков през 50-те години на миналия век. Оттогава до днес те се провеждат всяка учебна година, след предварително прослушване и одобрение.

Преди седмица в концертната зала на НУМТИ се проведе концерт, на който главни действащи лица бяха зрелостници от класовете по инструмент и по пеене. Събитието бе по повод патронния празник.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.