Абитуриентите от СУ „Любен Каравелов“ подложиха на тест Лидия Бакалска с единствения въпрос ще отиде ли с тях на бала

Преподавателят по български език и литература от СУ “Любен Каравелов” Лидия Бакалска се наложи да се яви днес предварително на ДЗИ по предмета. Зрелостниците от гимназията отправиха покана за абитуриентския бал към своя класен ръководител, като я подложиха на тест с един единствен въпрос: “Ще дойдете ли с нас на бала?”. Той беше изписан на огромен транспарант в добавка с роза, изобразена като шевица. Плакатът наподобяваше първа страница от изпитния вариант на матурата по български с логото на МОН. Четирите възможни отговора, предвидени от 12-класниците, бяха: да; разбира се; естествено; с вас – винаги. Те бяха предвидили и маркер, за да отбележи верния отговор, но креативната филоложка добави пети и дописа „винаги“.

След толкова много тестове, пробни матури и подготовка, които Бакалска направила, за да е сигурна, че учениците й са добре подготвени, те решили да я изненадат именно по този начин.

Под дъжда от балони обаче загрижената класна не пропусна да напомни, че на същинската матура трябва да избират само една от посочените възможности.