Провериха майсторството на абитуриентите от гимназията по хранене и туризъм с палачинка със сьомга, мъфини за детски рожден ден и италианска вечеря

20170607_133121

Палачинка със сьомга, салата и рулца „Капрезе” за италианска вечеря, хапки и мъфини за детски рожден ден, меню за Октобер фест. Това бяха част от асортиментите, които трябваше да приготвят зрелостниците от специалност „Кетъринг” на Професионална гимназия по хранене и туризъм. Те имаха 6 астрономически часа, за да подготвят менюто.

Всеки ученик бе предварително изтеглил билет с тематично кулинарно представяне и в рамките на два дни трябваше да разработи проект за изготвяне на меню, калкулация, изработка  и презентиране  на ястията.

20170607_133203

Самата кулминация на изпита впечатли присъстващите, сред които и кметът на район „Източен” Николай Чунчуков, със съвършенното  презентиране, украса и визуализация. От теми като кетъринг на детски рожден ден, кафе-пауза на семинарно събитие,  бизнес обяд ,бяха показани отлични резултати. Директорът на гимназията Мариана Маджирова подчерта, че ученици  стажуват в Германия, където усъвършенстват своите умения.

„Е, аз не мога да дам по-ниска оценка от отличен „6“, поздрави кметът Чунчуков  и им поръча да подготвят оферти, защото се предполага да бъдат затрупани от поръчки.

20170607_131528