martin-nap-plovdiv

Мартин Вапцаров от пловдивското СОУ „Паисий Хилендарски“ от днес е собственик на дрон, спечелен от образователния проект на НАП „Влез в час с данъците“. Абитуриентът грабна първа награда, която официално му бе връчена днес. 12-сетокласникът направил регистрацията си в сайта веднага след урока, изнесен от експертите от НАП и се справил успешно с първия тест за видовете данъци в България.

Близо 190 ученици от страната участват в играта „Play за награда“ от старта на кампанията „Влез в час с данъците“ до момента. През месец април служители на НАП проведоха над 150 учебни часа, посветени на данъците и осигурителните вноски в 28 средни училища в цялата страна. В Пловдив осем лектори въвеждат в час с данъците ученици от 9-ти до 12-ти клас в общо 11 гимназии.

Образователният проект акцентира върху данъчни видео уроци. След края на всеки видео курс, учениците, които са се регистрирали на www.vlezvchas.bg могат да тестват знанията си с няколко кратки въпроса и така да се състезават за 20 големи награди. В рамките на 10 месеца участниците в играта “Play за награда“ могат да спечелят дронове, електронни книги, портативни говорители или камери за екстремни спортове.

От 9 до 22 май всеки ученик, който се е регистрирал, ще може да участва в следващия тест на тема социалното осигуряване в България. В рамките на две седмици участниците, решили теста след данъчния урок, ще могат да спечелят камера за екстремни спортове.