Виктор Ангелиев получи оценка „отличен“ 6, която е вход за университет, на националната надпревара „Аз мога – тук и сега“

Зрелостник от Професионална гимназия по електротехника и електроника спечели първо място в категория „Програмиране“ на Националното състезание по информационни технологии, информатика и визуални изкуства „Аз мога – тук и сега“. Това бе най-оспорваната категория, в която се конкурираха 70 ученици от цялата страна, но журито отреди челната позиция на Виктор Ангелиев.

10-то издание на състезанието, което се организира от екип съмишленици в партньорство с Американския университет в България, ТУ-София, ПУ “П. Хилендарски” и РУО – Смолян, се проведе в Девин. Участие взеха 300 ученици. Целта е да се покаже достъпността на компютърно базираните технологии за реализиране на творчески проекти. Жури са доказали се професионалисти в своята област, млади предприемачи, развиващи успешен бизнес, които са ментори и подкрепят участниците, давайки им съвети как успешно да развият уменията си.

Представителите на ПГ по електроника и електротехника Виктор Ангелиев, Дамян Кушев, Бранимир Борисов, Васил Чушев, Тончо Николов и Алекс Кьосев, се представиха отлично в раздела за програмиране. Според регламента участниците разработват приложение на игра по предварително зададено условие, предоставено от журито в деня на състезанието, позволявайки на двама играчи да я изиграят един срещу друг на една машина. Софтуерът, с който разработват конзолното приложение, е по избор. Същото се отнася за езика за програмиране, платформата за разработка и за софтуера.

Виктор от специалност „Компютърна техника и технологии“ се класира първи и получи оценка „отличен“ 6, която може да му послужи като вход за университет. Преди 2 години той, в екип със свой съученик, спечели трето място в същата категория.

Осмокласничката Есил Акдере от СУ „Васил Левски“ – Карлово се класира на шесто място.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.