11-класничка от гимназията стана трета на “Най-добър млад фризьор и гримьор”след отлично представяне на тема „Сплетено цвете“

Зрелостник от „Ана Май“ отвя конкуренцията и се класира на първо място в националното състезание от календара на МОН “Най-добър млад фризьор и гримьор”, което се проведе в София. Сюлейман Сюлейманов от 12 б клас спечели в категория “Мъжка прическа”. Според регламента участниците имат време 35 минути, за да докажат пред журито майсторските си умения при мъжко подстригване. Темата тази година бе „FADE“, като комисията оценява цялостната визия на подстригването, стилизирането и цвета. На миналогодишното състезание Сюлейман спечели второ място в категория „Салонно подстригване“. Абитуриентът има отличие и от Международния фестивал на прическата 2020, организиран от стилист Капанов.

Към отличното представяне на пловдивската гимназия се добавя третото място на Анелия Ангелова от 11 в клас. Тя спечели в категория „Дамска прическа“. Темата, по която състезателите трябваше да демонстрират умения, бе „Сплетено цвете“, а времето за изпълнение – 60 минути. Регламентът забранява бръсненето е забранено, не се разрешава употребата на зелено, синьо и цветни спрейове. Максимално допустимите цветове са три, които да хармонират, позволени са и украшения, които да бъдат вплетени в косата. При оценката решаващи са били творческият подход, оригиналност на дизайна и цялостната визия.