Така ми се искаше да видя нещо различно на тазгодишните балове. Различно от традиционните бални рокли, тежкия грим и топираните прически. Различно от лъскавия автопарк пред Новотела, “Санкт Петербург”, “Тримонциум” и “Марица”. Различно от вманиачени родители, които резервират кръчми или лъскави ресторанти, пръскайки невъобразими суми…и те не знаят за какво. В интерес на истината, тази година полицията поне създаде ред и освен клаксоните и мръсната газ, върволицата от возила приключи в 20 часа, когато екзалтираното пъстро множество влезе с ресторанта с надежда за паметна вечер.

Именно желанието за незабравима вечер, в която да бъде вярна на себе си, накара великотърновска абитуриентка да загърби клишетата и да организира алтернативен рокендрол бал. Домакин на събитието, инициирано от Божана Керина и още неколцина нейни съмишленици – учители и ученици, бе MELON Live Music Club  във Велико Търново.
„Новата столица да вземе пример от старата и стига с тия чалготеки, мерцедеси и простотии”, написа във Фейсбук страницата си зрелостничката, която поканила за партито не кой да е, а китариста блусар Васко Кръпката. Божена учи в СУ “Емилиян Станев” и получила подкрепа на родителите си. В социалната мрежа майката на абитуриентката заявява, че се радва на решението на дъщеря си да бъде достатъчно смела да заяви, че не желае да празнува по общоприетия начин.

Снимки: Личен профил от социалните мрежи

Публикуваме и поста на певеца и фронтмен на „Подуене блус бенд” в социалната мрежа. С уточнението, че балът е бил на 24 май.

Интересна работа…Ще свирим на абитуриентски бал!!! Дълги години не сме свирили на абитуриентски бал…. Едни чалги долнопробни и псевдо-успешни мутанти на пост-текезесарската субхалтура, резултат от нашествието на бухалките от средата на 90-те и учиндолското медийно тържество на селяндурската простотия беше наложила едни норми на абитуриентство…. тоест- абитуриентът трябва да изглежда лъскаво, да се вози на най-скъп автомобил, взет на заем или под наем….да крещи от прозорците на черен джип като изоглавен некви простотии беше върхът на бунта и победата над даскалото и цялата гадна държава….мацките трябваше да изглеждат така че и елитните проститутки в Анадола да им завиждат….бръснатоглавите костюмари се наливаха демонстративно в едната ръка с Джак Даниълс, в другата с пура, подражавайки на мутрите от 90те и навлизаха в живота със замах и никаква свян….Бутаха се в „Син сити”- развъдникът на мутри, мутреси и кандидат-мутри, даваха луди пари да се докоснат до „елита” във ВИП ложите на въпросния вертеп и поне за една нощ да усетят близостта на победата над беднотията, от която родителите им бяха спастрили някой лев за бал на детето….На сутринта се прибираха в панелките, заспиваха сладко и, изтощени от бесните гьобеци, не забелязваха как са закопчали младите си души в портфейлите на изкривеното разбиране за веселба и купон. Но…. „Син сити” ФАЛИРА!!! Да драги зрители, просто фалира, като всичко чалгарско, просташко, инфантилно, нагло, натрапено, безочливо, цинично, безпардонно и… няма как простащината да прогресира, колкото и да е спонсорирана, толерирана и медийно подплатена. Та ние, “Подуене Блус Бенд”, сме поканени да свирим на абитуриентски бал на една абитуриентка, която се опитва да покани и други съученици на събитието в малкия, уютен клуб във Велико Търново и която едва ли подозира, но благодарение на тази идея да си направи алтернативен бал, далеч от все по-замиращата чалга и новия й заместител гей-поп….може да НАПРАВИ РЕВОЛЮЦИЯ в абитуриентството, превърнало се в един от най-опустошителните за културата и просветата мутант на съвременния ученик, на прага на живота….Да случват се чудеса….Всички сте поканени на новата ера в абитуриентството…