104-мата възпитаници на випуск 2021 се дипломираха със среден успех 5.25 на тържествена церемония в зала „България“ на панаира

На тържествена церемония в зала „България“ на Международния панаир получиха днес дипломите 104-мата зрелостници на СУ „Св. Паисий Хилендарски“.

Със златен медал бе удостоен отличникът на випуска Мария Цачева, която завършва с успех 5,92 в профил „Природоматематически“. Сребърни медали получиха Калин Михайлов, чийто среден резултат е 5.84 и Стела Боянова, която се дипломира с 5.82.

„Чувствам се щастлива и удовлетворена, тъй като положените в продължение на пет години усилия дадоха резултат. В това училище израснах като личност. Сега съм готова за нови предизвикателства, а те са свързани с мечтата ми да уча фармация. Надявам се да успея в предстоящите кандидатстудентски изпити в Медицинския университет в Пловдив“, сподели Мария.

„Изпращаме прекрасен випуск, който се отличава с креативност и отговорност. Носете пламъка на Паисий в душите си и не спирайте да мечтаете. Където и да сте, по какъвто и път да поемете бъдете достойни българи!“, обърна се към дипломантите директорът Ирена Душкова и връчи почетни грамоти на още 9-ма отличници. Общо 16 зрелостници бяха наградени с почетни грамоти за спортни постижения, реализирани с училищните волейболни и футболни отбори.

Випуск 2021 г  се дипломира със среден успех Мн. добър 5.25, като с най-висок успех са 12 а клас – мн. добър 5.44, следвани от 12 б – Мн. добър 5,24; 12 в – Мн. добър 5,23; 12 г – Мн. добър 5,10.

Душкова отчете добри резултати от втория ДЗИ: английски език – 5,30; химия – 4,97; философия – 4,57; математика – 4,56.

На първите редици в залата бе отредено място за дългогодишния директор на училището Соли Христов. Емоционалното обръщение на доайена на пловдивските училищни директори развълнува залата.

„Помнете училищната клетва и корените си. А корените на нашето училище са здрави. Вече 60 години учители и ученици пишат училищната летопис. Помнете, че учителите са най-важните, те създават поколенията. Поклон!“, каза Соли Христов.