Третокурсничката от Пловдивския университет Габриела Петрова се стяга за турнир на Диамантената лига

DSCF6606

 

Четвъртата в света в тройния скок – пловдивчанката Габриела Петрова, бе удостоена със Златна лаврова клонка. Кметът Иван Тотев, заместникът му Петър Зехтински и кметът на район „Централен” Георги Титюков посрещнаха лекоатлетката и треньора й Атанас Запрянов, за да ги приветстват за невероятното представяне в Пекин. Габи, която е третокурсничка в катедрата по физическо възпитание на Пловдивския университет, получи червена роза от градоначалника и „Хроники”-те на Никола Алваджиев с пожелание да ги чете в самолета, на път за олимпиадата догодина. Габи спечели 5000 лева парична премия от общината именно за спечелената квота за  Рио. В момента чаровната състезателка се готви за участие на турнир на Диамантената лига на 11 септември.

„ Благодаря, че оценихте високо усилията ми. Това ме мотивира още повече. Чувствам се щастлива”, каза Габи.

Треньорът й Атанас Запрянов засегна болната тема за базата за подготовка. На разположение имаме единствено залата на Спортното училище, но в нея се подготвят 5-6 клуба.  Надявам се да подобрим залата на Лаута, пожела треньорът.

Кметът Иван Тотев съобщи, че има изготвен проект за пълната реконструкция на залата на „Локомотив”. Той е на стойност 700 хиляди лева и вече чака финансиране от Министерството на спорта, заедно с още няколко проекта за спортни бази, сред които и този за зала „Академик”.

1 КОМЕНТАР

  1. Браво на момичето!

    Здраве и успехи й пожелавам!

Коментарите са затворени.