Удостояването с докторска степен на тържествения академичен съвет на Медицинския университет.

91 български и 40 чуждестранни студенти се дипломират в 66-я випуск на Медицинския факултет

Удостояването с докторска степен на тържествения академичен съвет на Медицинския университет.
Връчването на дипломи за докторска степен на тържествения академичен съвет на Медицинския университет.

С плакет „Златен Хипократ” ще бъде удостоен на тържествена церемония в Драматичния театър абсолвентът Петър Русенов. Той е пълният отличник на 66-я випуск на Медицинския факултет, който се дипломира утрес успех 6.00 от следването и от държавните изпити.  Той е от Чепеларе, не е наследствен лекар, но майка му е медицинска сестра. Смята да специализира в Германия. Мотивът му е по-широкото поле за изява и по-високото ниво на развитие на науката, където може да получи образование на световно ниво. На церемонията ще бъде обявен и носителят на специалната награда на факултета по медицина „Прометей“. Призът се връчва на излъчен от студентите медици най-активен и инициативен по време на следването си завършващ.

След шестгодишно обучение 91 български и 40 чуждестранни студенти на Медицинския факултет ще получат магистърските си дипломи за лекари по медицина.

Най-големият факултет на Медицинския университет ще представи пред родителите и медицинската общност най-значимото си постижение – 131 лекари, подготвени за професионална реализация в най-хуманната професия.

С отличен успех от следването и държавните изпити са 43 дипломанти. Средният успех от следването на абсолвентите е „мн. добър” – 4.88, а от държавните изпити – 5.12. Чуждестранните студенти са от Гърция, Белгия, Турция, Индия, САЩ и Великобритания.

Лекарската гилдия е подготвила специални награди, които ще бъдат връчени от д-р Венцислав Грозев, председател на Българския лекарски съюз.

Тазгодишният промотор на випуска е проф. Чавдар Стефанов – ръководител на катедра „Анестезиология, спешна и интензивна медицина“ на Медицинския университет.

Днес пък ректорът на Медицинският университет проф. Стефан Костянев връчи успешно завършилите образователната и научна степен „доктор“.