received_1178844265460379

Първо място и приза „Златен аплауз” от Международния фестивал за песен и танц в Конин, Полша спечели 9-класничката от ЕГ „Иван Вазов” Виктория Главчева. Талантливото момиче се състезава с над 2600 изпълнители и танцьори от 16 страни в Европа на 37-то издание на световния форум. Като единствен представител на България, Вики бе допусната за участие след предварителен кастинг. В дните от 1 до 5 юни, под живия акомпанимент на Биг Бенд Конин, до същинската надпревара бяха допуснати около 100 изпълнители.
В конкуренция на 28 талантливи певци в своята възрастова група, Виктория успя да достигне до втория кръг на фестивала чрез директна елиминация.

„Така, на втория етап от състезанието, изпълнителите останаха на половина. Изключително вълнуващо е да пееш пред многохилядната публика на невероятната амфитеатрална сцена в Конин. Това се случи на третия ден, когато бе Гала концертът на лауреатите. Само трима от всички певци имат шанса да се качат на сцената, изпълнявайки песента си, която звучи с нов аранжимент от Биг Бенда”, обяснява Вики.

received_1178844635460342
Вики очарова не само професионалното жури-видни полски музиканти и продуценти,но и младата публика,при това, че бе единственият гост- изпълнител достигнал до първото място,освен представителите на домакините.
Тази награда идва броени дни след като чаровницата завоюва Гран при на Международния фестивал „Браво”  Финландия! От четири години Вики е в списъка на „Успелите деца на Фондация Димитър Бербатов” и ще присъства на церемонията по връчване на годишните стипендии на 10 юни в София.