От утре в Търговската гимназия започва прием на докувенти на кандидат-седмокласници с хронични заболявания.

Младшите посланици на ЕП избраха химна на Европа по повод 249 години от рождението на Бетовен

Звънецът в Търговската гимназия бие с „Ода на радостта“. По повод 249-годишнината от рождението на Бетовен, младшите посланици на Европейския парламент в училището избрали през декември мелодията за школския звънец да бъде химнът на Европа. Тази част от финалното Presto на „Девета симфония“ на музикалния гений, в комбинация с текста на немския поет Фридрих Шилер, прославя братството и разбирателството на цялото човечество. Повечето източници посочват като рождена дата на Лудвиг ван Бетовен 16 декември, затова учениците решили в последния месец на годината да честват по нетрадиционен начин ненадминатия композитор.

Преди две седмици бе даден официален старт на програмата „Училище посланик на Европейския парламент 2019-2020“, чиято оновна цел е да подобри осведомеността сред учащите относно Европейския съюз, европейското гражданство и парламентарна демокрация, както и относно Европейския парламент като институция, която представлява гласовете на гражданите. Националната търговска гимназия е сред десетте нови участници, заедно с ПГ по електротехника и електроника.

В навечерието на Рождество гимназията подкрепя две кампании – “Дари усмивка за Коледа” и  „Кутии на приятелството“ на БМЧК. Учениците могат да дарят нови играчки и книти, опаковани и надписани с послания от тях, които след това ще достигнат до децата, принудени да прекарат празниците в болничните заведения.