Малчуганите получиха лични автографи от Николай Николаев, Лукас Салинас и Конър Руан, второкласникът Калоян им разказа „Златната птица“ на английски

Звезди от ФК „Локомотив Пловдив“ влязоха днес в ролята на разказвачи на приказки, за да зарадват децата от Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование. Те бяха специални гости на празника на четенето в двора на Центъра, в който се включиха 15 деца от предучилищна възраст до 8 клас.

Това не е първата съвместна инициатива, след като през октомври миналата година децата посетиха срещата от Първа лига срещу “Арда” и изведоха играчите от пловдивския тим на терена. Затова футболистите приели  поредната покана на 28-годишния ресурсен учител Димитър Георгиев да бъдат главни действащи лица на днешната инициатива.

Десният бек на черно-белите Николай Николаев показа, че е добър не само на терена, но има и артистичен талант, след като успя да изиграе всички герои от популярната приказка „Дядовата ръкавичка“. Той се прояви и като добър четец на басни и на истории на Джани Родари.

Съотборниците му Лукас Салинас и Конър Руан се оказаха добри слушатели, но затова пък второкласникът от село Труд Калоян бе подготвил специално за тях „Златната птица” на английски. С него на сцената се качи майка му, която влезе в ролята на преводач за присъстващите.

Най-артистичните не пропуснаха възможност да покажат пред футболистите своите творчески умения – рецитираха стихове на Леда Милева, пяха песни за буквите, а след аплодисментите получиха автографи върху тениските си, подаръци и лакомства, дарени от легендата на „Локомотив“ Христо Бонев.

Директорът на Центъра Катя Стоилова благодари на футболистите, че са отделили време отново да бъдат с децата и да ги зарадват, и добави, че с инициатива като тази се сбъдва мечтата й да ги среща с успели личности, които да ги мотивират и вдъхновяват да развиват себе си.

Дори и в пандемична обстановка, след разрешение на здравния министър, децата от Центъра провеждаха индивидуални занимания, за да не изостават с учебния материал.