Любимецът от четвъртия сезон на екстремното телевизионното шоу Георги Петков гостува на СУ „Свети Константин-Кирил Философ“

„Ако вярваш достатъчно силно, правиш и невъзможното“. Какво стои зад тази негова максима разкри пред второкласници Георги Петков-Гого от екстремното телевизионно шоу „Игри на волята“. Любимецът от четвъртия сезон се отзовал с готовност на поканата да гостува на СУ „Свети Константин-Кирил Философ“. Децата го очакваха в училищния физкултурен салон, където звездата направи атрактивни демонстрации.

Гого разказа за работата си като фитнес инструктор и шампион по калистеника. След олимпийския ни шампион Йордан Йовчев, той е следващият, участвал в Ninja Warrior. Съветите му към децата бяха да си изграждат здравословни навици още отсега: да спят достатъчно, да приемат качествена храна, да прекарват повече време сред природата, да имат добри приятелски взаимоотношения.

Второкласниците научиха що е то калистениката – активност, която може да се практикува по всяко време. Наименованието идва от гръцки и означава съвкупност от двигателни упражнения, използващи основно тежестта на тялото като съпротивление. Целта е посредством повторения на различни силови упражнения – лицеви опори, набирания, коремни преси, в комбинация с разтегателни движения, да се постигне телесна сила, мускулен тонус и гъвкавост.

„Калистениката се практикува както индивидуално, така и групово, например като част от физическото възпитание на децата в училищата в цял свят. Отделни упражнения са част от изпитите за постъпване във военизираните организации по света“, поясни Гого.

А учениците го атакуваха с  безброй въпроси – как постига спортните си успехи, какъв е режимът му на хранене, трудно ли е да си участник в телевизионен формат. На финала обещаха на своя любим герой да му подражават като се хранят здравословно и спортуват активно, да си налага самодисциплина и да вярват в  собствените си възможности.

„Идеята за провеждането на  този спортен празник бе напомним на децата колко важно е да имат двигателна култура и да водят здравословен начин на живот. Те бяха изключително развълнувани от срещата. Подготвиха се предварително като изработиха табла с правила  за здравословно развитие“, пояснява инициаторът на срещата и старши учител в начален етап Красимира Йорданова.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.