ОУ „Васил Левски“ постави метално сърце в подкрепа на каузата за закупуване на кувьози

50 килограма капачки събраха само за 5 дни учениците от ОУ „Васил Левски“. Училището постави метално сърце в подкрепа на кампанията „Капачки за бъдеще“. Съоръжението е разположено на централния вход на учебното заведение и е дарение от „Интеракт клуб Пловдив-Филипопол“ в подкрепа на каузата за закупуване на кувьози за отделенията по неонатология.

36 болници са получили ново оборудване за неонатологиите си, благодарение на 400 тона рециклирани пластмасови капачки. Това е равносметката, която правят от кампанията “Капачки за бъдеще”, три години след нейното начало. Новата цел на организаторите е закупуване на детски линейки.

На поставянето на съоръжението днес присъстваха представители на „Ротари клуб Пловдив-Филипопол“ и младежите от „Интеракт“, както и кметът на район „Източен“ Иван Стоянов. Припомняме, че от „ Интеракт“ дариха металните сърца, разположени пред ДКЦ в ЖР „Тракия“, в парк “Ротари” и парк “Лаута”.

„Децата са изключително ентусиазирани и сърцето е почти се напълни. Радвам се, че поставяме едно добро начало, и то в седмицата, когато организираме поредица инициативи, посветени на нашия патрон. Пандемията не ни позволява да реализираме всички събития, които бихме искали, но все пак успяваме да мотивираме децата да се изявят“, каза директорът Гергана Петрова.

Децата от начален етап изработват макети на родната къща на Апостола, а учениците от прогимназията ще правят видео презентации. На откриването днес се изявиха най-малките от подготвителна група, които рецитираха стихове за Левски.