Възпитаниците, завоювали отличия на държавни, балкански и европейски първенства, са включени в Олимпийското звено на училището

85 възпитаници на Спортното училище са завоювали призови места на държавни, балкански и европейски първенства през 2019 година. Отличените са включени в Олимпийското звено, за да имат възможност да бъдат на лагерите по програма на Министерството на младежта и спорта. Тази година в Олимпийското звено влязоха състезатели по волейбол на ВК „Марица“, по борба на СКБ „Локомотив“ и СКБ „Атлетик“, по вдигане на тежести на СКВТ „Марица“, по гребане на АГК „Тракия“ и СК „Хеброс“, по кану-каяк на СККК „Тракия“ и СККК „Чипилски“, по лека атлетика на АЛСК „Тракия“, по плуване на ЖПК „Младост- 91“ и ПК „Спринт“, по спортна стрелба на АСК „Тракия“ и по художествена гимнастика на СКХГ „Тракия“ .

Спечелените за настоящата година медали са 690 – 250 златни по волейбол, гребане, бокс, борба класически и свободен стил, вдигане на тежести, лека атлетика, плуване, спортна стрелба, художествена гимнастика. В призовите тройки се представиха отлично състезателите по борба на Европейското първенство в Италия и на Балканското първенство в Панагюрище, а гребците завоюваха своите отличия на Балканското първенство в Белград. Възпитанички на училището и ВК „Марица“ имаха честа да участват на Световното първенство по волейбол в Египет, а плувецът Йосиф Миладинов – на Европейското първенство в Баку и на Световното в Унгария достигна до челната тройка. В момента се очакват резултатите на щангистите от Европейското първенство по вдигане на тежести в Израел.

Ежегодно в училището, което наскоро отбеляза своята 70-годишнина, се провеждат обучения, свързани с Допинг и допинг контрола.