Изложение на професионалното образование организира екипът по кариерно ориентиране към Център за подкрепа за личностно развитие – ОДК

Учениците от професия “Танцьор” на СУ “Св.св. Кирил и Методий” се погрижиха за настроението на посетителите.

Професионални гимназии, средни училища и училища по изкуства и спорт ще презентират изучаваните при тях специалности на двудневен форум, организиран от екипа по кариерно ориентиране към Център за подкрепа за личностно развитие – ОДК. Изложението „Дни на професиите“ ще се проведе на 19 и 20 април в сградата на центъра на бул. „6 септември“.

В първия ден от 11.30 часа в зала 1 започват презентациите на професионалните гимназии по машиностроене, кожени изделия и текстил, дървообработване, строителство и архитектура, хранителна техника и технологии, по туризъм, електротехника и електроника, по механотехника, Национална търговска гимназия. Седмокласниците и техните родители ще могат за се запознаят и с условията на обучение в Националната гимназия за сценични и екранни изкуства.

По същото време в зала 2 ще се представят средните училища „Св св. Кирил и Методий”, „Симеон Велики“, „Св. Седмочисленици“, „Димитър Матевски“, Св. Паисий Хилендарски“, „Братя Миладинови“, „Св. Константин-Кирил Философ“. За предлаганите професии ще разкажат също ученици от Математическа гимназия „Акад. Кирил Попов“ и Спортно училище „Васил Левски“.

Официалното откриване е от 14.30 часа, след което училищата отново ще представят актуална информация за възможностите за обучение.

За втора година в изложението участие ще вземат и компании от „Тракия икономическа зона“ – „Либхер“, АББ, ТЕД, “КИТТНЕР”, „БЕРИНГС“, „ЛАТЕКОЕР“ с цел ранно кариерно ориентиране на ученицитe.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.