Учениците от ОУ „Димитър Талев“ превърнаха кутии от мляко в хранилки за птици, а пластмасови бутилки станаха касички прасенца

Модно ревю с облекла от разноцветни найлонови торбички отбеляза днешния световен ден на рециклирането в ОУ „Димитър Талев“. Ученици и учители от пет паралелки се включиха в работилници за рециклиране и арт инициативи, посветени на нуждата от намаляване на отпадъците, и вдъхнаха втори живот на ненужни предмети.

Сред креативните идеи, които се родиха по време на работилниците, бяха модели от лимитирана колекция Тhe rain от занимания по интереси клуб „Зелени алтернативи“, създадена е за учители по природни науки.

„Природата – безценното богатство, което не ценим“ – под това мото второкласници сътвориха полезни артикули от отпадъчни материали. Те превърнаха кутии за мляко в хранилки за птици, а пластмасови бутилки станаха касички прасенца. Въображението на децата роди цвете от пластмасови лъжички и хартия и морски шах от капачки.

Шестокласниците организираха работилничка с отпечатване на цветя от пукащи найлони, а ролки от тоалетна хартия се превърнаха в основа за декоративни зайчета.

Във физкултурния салон на училището се проведе и практическо занятие на тема „Разделно събиране на отпадъците”.