Тази мярка ще се наложи при около 500 или 600 заразени на 100 хиляди души, каза зам.-здравният министър Георги Йорданов

При повишаване на броя на заразените с COVID-19 у нас е възможно отново да се премине към онлайн обучение. Това ще бъде една от първите стъпки за затягане на мерките, заяви зам.-здравният министър доц. Георги Йорданов днес в ефира на Нова тв. Тази мярка ще се наложи при около 500 или 600 заразени на 100 хиляди души.

“Много внимателно следим училищата. Очакваме в следващите два-три дни да видим какво е станало през ваканцията. Децата разнасят вируса в семейства си”, аргументира се доц. Йорданов.

Справка в Единния информационен портал за изминалото денонощие показва, че в Пловдивска област са регистрирани 12 новозаразени в 8 училища и 2 положителни случая в 2 детски градини.

Той обяви, че България е договорила и е готова да внесе новите две нови лекарства, специално разработени за борба с COVID-19. Единият препарат е на Pfizer, другият е на Merck. Общо 50 000 опаковки ще бъдат доставени от двата препарата. Предвижда се увеличаване на броя на COVID зоните.

Той обяви, че проблемът с фалшивите зелени сертификати е сериозен. Към момента се водят 32 дела за издаване на неистински документи.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.