Тази мярка ще се наложи при около 500 или 600 заразени на 100 хиляди души, каза зам.-здравният министър Георги Йорданов

При повишаване на броя на заразените с COVID-19 у нас е възможно отново да се премине към онлайн обучение. Това ще бъде една от първите стъпки за затягане на мерките, заяви зам.-здравният министър доц. Георги Йорданов днес в ефира на Нова тв. Тази мярка ще се наложи при около 500 или 600 заразени на 100 хиляди души.

“Много внимателно следим училищата. Очакваме в следващите два-три дни да видим какво е станало през ваканцията. Децата разнасят вируса в семейства си”, аргументира се доц. Йорданов.

Справка в Единния информационен портал за изминалото денонощие показва, че в Пловдивска област са регистрирани 12 новозаразени в 8 училища и 2 положителни случая в 2 детски градини.

Той обяви, че България е договорила и е готова да внесе новите две нови лекарства, специално разработени за борба с COVID-19. Единият препарат е на Pfizer, другият е на Merck. Общо 50 000 опаковки ще бъдат доставени от двата препарата. Предвижда се увеличаване на броя на COVID зоните.

Той обяви, че проблемът с фалшивите зелени сертификати е сериозен. Към момента се водят 32 дела за издаване на неистински документи.